Navigare


Utilizatori conectati
Vizitatori conectati: 4

Membri conectati: 0

Membri inregistrati: 1
Cel mai nou membru: PoC
Ierarhie articole
Index articole » Retete » Cozonac cu miez de nuca si cacao
Cozonac cu miez de nuca si cacao
Ingrediente
1 Kg. faina alba
2 cani lapte dulce
1 cub de drojdie
300 gr. zahar
2-3 linguri de ulei
5 oua
1 lingurita de sare
150 gr. miez de nuca
100 gr cacao
1 sticluta de esenta de rom
1 sticluta de esenta de vanilie
1-2 lingurite nuca de cocos
Mod de preparare

Dizolvam drojdia intr-o cana cu lapte dulce cald si doua linguri de faina. Cernem faina in vasul in care urmeaza sa facem aluatul.

Separat intr-un castron se bat 4 galbenusuri , se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar si se toarna peste faina. Peste faina mai adaugam laptele dulce, drojdia dizolvata, o lingurita de sare, sticluta de vanilie si framantam aluatul pana nu se mai lipeste de mana sau de peretii vasului. Acoperim vasul si il lasam sa creasca intr-un loc cald.

Miezul de nuca se da prin masina si se adauga laptele ramas, cacaua , sticluta de rom si se amesteca.
Cand aluatul a crescut se imparte in doua, se intinde fiecare bucata pe un fund de lemn pe care am presarat faina si deasupra intindem umplutura de cacao si miez de nuci.

Se ruleaza, se aseaza in tavi unse cu ulei si se pun sa mai creasca la loc caldut. Dupa ce a crescut se unge cu galbenusul de la un ou si introducem tavile la cuptorul incins pentru aproximativ o ora la foc potrivit.

Cand sunt gata se scot , se face un sirop din apa si zahar si ungem cozonacii si ii dam cu nuca de cocos.
Pofta buna !
Mod de servire

Cozonacul cu miez de nuca si cacao se serveste rece. Unora le place cu lapte acru.
Postat de Anonim la noiembrie 06 2013
Evaluări
Evaluarea este disponibilă doar membrilor.

Te rog conectează-te sau înregistrează-te pentru a vota.

Nu au fost postate evaluări.
Conectare
Utilizator

Parola



Ti-ai uitat parola?
Solicita una noua