Ingrediente
Baclava
(6 portii)
Compozitie
2 cani nuci tocate (sau fistic tocat)
2 1/3 cani zahar
2 linguri apa de trandafiri sau apa de flori de portocal (sau cateva picaturi de esenta de flori de portocal)
500 gr foi de aluat
500 gr unt sau margarina (pentru o varianta de post)
1 cana apa
1 lingurita suc de lamaie
Mod de preparare Baclava
Se amesteca nuca, 1/3 cana zahar si jumatate din apa de trandafiri sau de portocal (sau adaugati cateva picaturi de esenta de flori de portocal).
Foile de aluat se intind intr-o tava unsa cu unt (dimensiuni 23 x 33 cm), ungand fiecare dintre ele cu unt.
Dupa ce s-au asternut jumatate din foile de aluat, se presara mixtura de nuca intr-un strat uniform (grosime 1-1,5 cm).
Se astern deasupra restul foilor de aluat.
Se dau la cuptor la foc mediu timp de 1 ora, pana ce se fac aurii.
Intre timp se prepara un sirop amestecand restul de zahar, apa si sucul de lamaie intr-o craticioara.
Se fierbe la foc mediu timp de 10-15 minute, pana ce se ingroasa.
La sfarsitul acestei perioade, se adauga apa de trandafiri /portocal/esenta de flori de portocal si se da in clocot. Se ia de pe foc si se raceste.
Se toarna siropul peste baclava astfel ca foile sa fie bine insiropate. Postat de Anonim
la noiembrie 06 2013
|